هشتمین دفاعیه پایان نامه
سرکار خانم زهراحیدری مقدم هشتمین نفر از طلاب این واحد آموزشی-تربیتی بودند که از پایان نامه خویش با موضوع “تاثیرتربیتی تغذیه ازنگاه قرآن “در تاریخ 1دی93 دفاع نمودند.
استاد راهنمای ایشان حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای امان الله علیمرادی
استاد مشاور ایشان حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای محمد سلطان مرادی
استاد داور ایشان حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای غلامرضامتقی فر
چکیده
ازویژگیهایهرموجودزندهای،مسألهیتغذیهاستکهارتباطتنگاتنگیباسلامتجسمانیآنموجوددارد. تاثیرتغذیهدرانسانعلاوهبربعدجسمانی،بهبعدروحانیاونیزمرتبطمیباشدوباتوجهبهاینکهانساناشرفمخلوقاتودارای قوه ی عقل و درکاست، باید بداند چه می خورد و غذایی که می خورد و می نوشد برای او چه منافع و مضراتی دارد. بدین جهت دین مبین اسلام، در راستای پاسخگوی به نیازهای مادی و معنوی و تربیت انسان به مساله تغذیه توجه جدی دارد ، درقرآن کریم و روایات اسلامی، درباره ی خوردنی های مجاز و غیر مجاز دستورهای فراوانی امده است.بنابر این آگاهی از تاثیر تغذیه و نقش تربیتی آن بر انسان از دیدگاه قرآن وروایات برای یک مسلمان امری است ضروری که این تحقیق با هدف پاسخگوئی به این سؤال انجام شده است: آثار تربیتی تغذیه در منابع اسلامی (قرآن و روایات) چیست؟
روش جمع آوری اطلاعات ، کتابخانه ای و روش تحقیق توصیفی است و آنچه به عنوان یافته های تحقیق می توان ذکر کرد این است که:
غذاهای حلال و حرام ذکر شده در قرآن در تربیت انسان نقش دارد.یعنی این که یک غذای حلال می تواند تاثیر مثبت در تربیت فرد گذاشته و مثلا او را به نیکویی اخلاقمزین کند و یا تغذیه از حرام (قرآنی) موجب پیدایش آثار منفی در فرد گردد .البته باید دقت داشت که غذا از علل معده است نه علت تامه.
این تاثیر هم در بعد فردی مطرح است و هم در بعد اجتماعی . یعنی افراد را به نوع تربیتی خاصی سوق می دهد و چون جامعه متشکل از افراد است ، لذا در بعد اجتماعی نیز تاثیر بسزایی دارد . زیرا این دو بعد همسو با یکدیگراند . علاوه بر این ، تاثیر تغذیه حلال و حرام هم در بعد روانی و هم در بعد اخلاقی آن مشاهده می گردد.
کلید واژه ها : تغذیه ، تأثیر ، تربیت ، اخلاق ، روان .